Vi har taget stik ud af el-stander
Bjærg dine ledninger - Nye regler !

Der bliver trukket for meget strøm til bådene på pladsen her i vinter, og derfor har Havneadministrationen besluttet, at bådejere kun må have tilsluttet en ledning mellem sin båd og en el-stander, så længe man selv er ved båden.

Denne regel træder øjeblikkelig i kraft, så i resten af vinteren og i det tidlige forår vil alle ledninger, til både uden mandskab om bord eller ved båden, blive trukket ud af el-standerne.

Derfor er det en god ide at tage en tur forbi sin båd og bjærge sin ledning, så stikket ikke ligger ude i fri luft eller på jorden.

Man vil dog kunne få en dispensation af havneassistent Johnna eller Havneadministrationens formand Henrik Hansen til at have tilsluttet sin båd til en el-stander, i et nærmere aftalt antal dage, hvis man har særlige opgaver om bord.

På den måde kan vi alle have glæde af el-standerne, uden at sikringerne går hele tiden, når vi gør båd i stand. Det vil også mindske brandfaren på havnepladsen markant. Ifølge batterifabrikanterne er det kun nødvenligt at lade bådens batterier én til to gange på en vinter, for at have friske batterier, når båden kommer i vandet.

Reelt er det bare en gammel regel på havnen, der bare ikke er blevet overholdt. Da de første stil blev trukket ud, blev der målt op til 2000 watts forbrug på en ledning. Det svarer til en el-varmeovn og det er ikke rimeligt at have tilsluttet fast, og det er samtidig en brandfare for den pågældende båd og alle de omliggende både. Selv en fast ledning uden opsyn til en lader kan udgøre en brandfare. De fleste bådbrænde på vinterpladser skyldes 220 volt ledninger tilsluttet både uden opsyn, så vær med til at vi passer på vores og hinandens både.

 

Havneadministrationen