top of page
Søg
  • Bestyrelsen

Nyhedsbrev sommer 2024


Kære medlemmer

Endelig er bådene kommet i vandet, og de vugger lystigt i havnen igen. Der er liv på havnen, og vi har fået lange lyse aftener. Det betyder, at det er sommer, uagtet at sommervejret lige nu lader vente lidt på sig. Her kommer et nyhedsbrev, der giver en status på, hvad der sker i og omkring sejlklubben i øjeblikket.

Havneprojektet

Som man ved selvsyn kan se, har vi fået en delvis fin og nyrenoveret havn, hvor det meste af sydmolen blev afleveret omkring 1. maj som aftalt.

Tidsplanen er i skrivende stund, at den resterende del af nordmolen forventes færdig først i juli, og molehovedet på sydmolen forventes færdigt først i august. Der arbejdes efter sigende på at få udført den inderste del af molen omkring roklubben og slæbested i indeværende år.

Det er lykkes at skaffe pladser til alle, der har villet i vandet indtil nu, og så snart nordmolen og molehovedet er færdig, er alle pladser frie igen.

Der har været lidt udfordringer med konstruktionen af molen. Det er blevet sværere at komme i land fra bådene. Der er opsat en rustfri stang til at afhjælpe på nogle pladser. Kontakt havnekontoret herom, hvis du er interesseret.

Der er dog stadig ønske om en afgrænsning kanten ud mod havnebassinet, da molen skråner lidt af afvandingsmæssige årsager. Det tages en dialog med kommunen for at se, hvad der er af muligheder for forbedring.

Der holdes stadig løbende møder i havneudvalget, der drøfter en større forskønnelse af hele havneområdet. For de nysgerrige kan der læses en detaljeret oversigt over udvalgets arbejde og status herfor i referat fra møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 3. juni på dette link Dagsordner og referater (hvidovre.dk). Umiddelbart ser det ud til den primære ændring i forhold til sejlklubben bliver, at vi (forhåbentlig) får et nyt masteskur på jollepladsen. Det frigiver et areal i huset, hvor masterne er i dag, og bestyrelsen begynder at kigge på muligheder for at ombygge denne bygning. Der er endnu ikke en tidsplan for projektet.


Byggeriet af den sidste del af nordmolen er godt i gang


Brugsretsaftale

Klubben har langt om længe fået en ny brugsretsaftale med kommunen. Den gælder i 30 år og kan opsiges af begge parter med 1 års varsel.


Sejladsaktiviteter

Der er også kommet godt gang i mange af vores aktiviteter på vandet.

Juniorafdelingen har fået fin tilgang af nye børn her fra sæsonstarten. Det er rigtigt dejligt, og der bliver gjort en stor indsats med Svend og Nathalia i spidsen med sejlads om mandagen. Så kig ned mandag aften. Der er liv i havnen, hvor også søspejderne og kajakker er ude.


Juniorafdelingen er på vandet hver mandag

SUP afdelingen er også kommet i gang hvor de er ude flere gange om ugen.

Kølbådene har haft en lidt svær start med onsdagsrace. Der har været et par aflysninger grundet blæsevejr et par gange, men de gange der har været sejlet, har det været med 10-12 deltagere. Så kom frisk, hvis du har lyst og mod på at komme ud og dyste om onsdagen. Hvis du er i tvivl, om der sejles, så følg med på Kalvebod Raserlaug (på Facebook) Vi samles efter sejladserne til pølser på grillen.

Den traditionsrige sejlads Guldtuden blev afviklet lørdag d. 8. juni. Der var frisk vind på Køge

Bugt, men alle 9 deltagere havde en fin sejlads. Det var Ivan i ylvaen der kom først i mål og dermed overtog han også retten til at have den fine vandrepokal som er en halvmodel af en BB10M hængende på sin væg det næste års tid. Der var efter sejladsen hygge på land med pølser og præmieuddeling.Aktiv sommer

Vi har søgt og fået lidt penge fra kommunen som tilskud til Aktiv Sommer, som er et ferietilbud til børn i Hvidovre Kommune, Vi har lagt billet ind på sommeraktiviteter 3 mandage i sommerferien.

Det er følgende mandage:

• 1. juli

• 8. juli

• 5. august

Disse dage kan nye børn kan komme ned og prøve at sejle eller stå på SUP board. Alle gange er det fra kl. 16-19.

Vi kan godt bruge en hånd til det ene eller andet, for vi regner med at godt 20 unger, skal aktiveres. Vi håber også, der bliver mulighed for at grille pølser til afslutning hver gang.

Tag fat i Nathalia, Svend eller Ulrik, hvis du har tid en af dagene.


Sejlerskolen

Sejlerskolen kører også med 2 H-både med Ivan og Morten som instruktører. Der er et hold elever, der skal til eksamen her inden sommerferien. Vi kan rigtig godt bruge flere instruktører, så går du og overvejer, om det kunne være noget for dig så tag endelig fat i os og få en snak.

Niels Rasmussen, som har undervist i den teoretiske del af navigationen, har desværre ikke tid mere og vi skal derfor have fundet en ny underviser. Så hvis der sidder et medlem derude og vil kunne bruge 7-8 aftener hen over vinteren og har lyst til at undervise i navigation, sejladsplanlægning m.m. så tag fat i Ulrik eller Morten Winther fra sejlerskolen (sejlerskolen@hvidovresejlklub.dk)

Trøjer og Caps

Vi får lavet nogle poloshirts og kasketter med Hvidovre sejlklub logo, som man kan købe til en billig penge, så kig forbi kontoret inden i drager på sommerferie og anskaf jer nogle.

Kontorets åbningstider i sommerperioden.

Kontoret holder lukket i juli måned og åbner igen torsdag d. 16. august.

Det er nu blevet muligt at betale med Mobile Pay til klubben. Der hænger klistermærker med QR-kode lige inden for døren til kontoret.


Sejlerhilsen og god sommer til alle fra bestyrelsen

30 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page